Zoom ud: Klik her.
Musikkoret København i Engholmkirken, Allerød, søndag d, 31. okt. 2010. (Foto: Knud Skaanning).
Zoom ud: Klik på billedet.

Af Michael Braunstein, Allerød Nyt

Kirkens fremragende akustik og den gode plads med de flytbare bænke blev udnyttet fuldt ud, da Musikkoret København med orkester søndag 31. oktober gav koncert i Engholmkirken.

Den inspirerende dirigent Ole Reuss Schmidt havde tilrettelagt det halvanden time lange program, der rummede værker af Bach og Brahms samt en Dansk Salmemesse. Den danske Salmemesse bød på vekselsang, hvor kor og orkester og tilhørerne på skift fremførte, henholdsvis var med på en salme. Det veloplagte publikum sang med på bedste vis, akkompagneret af kirkens dejlige orgel, og den sidste fællessalme blev sunget stående, beretter Jørgen Gersborg-Hansen.

"Ja, det var en fantastisk koncert i Engholmkirken med Bach, Brahms og ikke mindst Den danske Salmemesse. Den aften var præget af samvirke. Alle var glade, da de forlod kirken. Samvirket mellem to eller flere tiltag havde givet en større effekt end blot summen af de enkelte kræfter. Der opstod synergi, da Musikkoret København besøgte Engholmkirken," fortæller Jørgen Gersborg-Hansen.

Publiceret: 06. November 2010